16.7.2012

Erotiikkaa kuumassa heinäkuun yössä

Yö ei ollut järin kuuma ei sään eikä erotiikan puolesta, mutta viikonloppu oli siitä huolimatta kokemisen arvoinen.


Menomatkalla napsin kuvia maisemista, traktoreista ja tyylikkäistä ohituksista. Niitä kutostiellä riitti. Lähin kauppa oli pikkuinen Siwa, jonka pihalla oli hulppea kesätori eli yksi muori myymässä karjalanpiirakoita ja pikkutyttö kirppispöydän takana. 2-3 hengen leirimökkimme ilman mukavuuksia oli kokoluokkaa leikkimökki. Vanhemmiltani lainattu teltta sitten sitäkin isompi. Kyllä viisi teekkaria yhden teltan aina pystyyn saa, mutta kun porukan lähin kontakti kyseiseen telttaan on erään siinä nukkuminen 20 vuotta sitten ja iltakin oli ehtinyt jo hämärtyä, oli urakka yllättävän haastava. Hyvät unet siinä kuitenkin sai, lopulta.


Aamulla olin ensimmäisenä jalkeilla, joten kiersin aikani kuluksi Orilammen ympäri kulkevan kuntoradan. Nättiä oli. Metsästä lentoon lähtevät linnut aiheuttivat sydärin jos toisenkin, perhoset ja kukat olivat rauhallisempia. Söin mansi- ja mustikoita.


Sitten koitti odottamamme ohjelma. Terassibingoa pelasimme kolme kierrosta, se on kuulkaas hieno laji. Adrenaliini kohisi korvissa niin, että ylimääräistä lakupatukkapalkintoa tavoitellessa täytyi nopeuskisassa hieman taklata edelläni olevaa noin 12-vuotiasta paksua poikaa. Pääsin marginaalisella erolla ensimmäisenä tiskille, mutta reiluuden nimissä sai poikakin lakun. Onneksi niitä oli yksi ylimääräinen, en olisi ehkä suostunut luopumaan omastani.

Illalla olimme jo kahdeksalta odottamassa Mr. Lotharin esitystä parhailla paikoilla. Esityksen alkaessa parhaat paikat muuttuivat huonoimmiksi, kun tietäväisempi väkijoukko kansoitti lattian pöytämme ja esiintymislavan välissä. Me luulimme tulevamme erotiikkashowhun, mutta tulimmekin paikkakunnan ainoaan yökerhoon 13 kilometrin säteellä. Se on hienoa, miten tällaisessa paikassa ihmiset sulassa sovussa nuoresta vanhaan bilettävät niin kuin ei ikinä ennen.

En ole ehkä koskaan aiemmin kokenut Suomen maaseutua näin autenttisesti. Samalla sain huomata olevani niin kaupunkilainen kuin vain voi olla. Se mikä paikallisille on arkipäivää, on minulle eksoottista ja uskomatonta. Huomasin myös varman keinon tappaa keskustelu tanssilattialla maaseudun poikien kanssa. Olin pukenut mekkoni kanssa vyölaukun, koska käytännöllisyys ja hei ollaan retkellä, who cares.

Pojat: Toi on vähän siinä rajoilla.
Paula (kertoo mielestään hauskan vitsin): Yritin vaan soluttautua näihin maalaisiin.
Pojat: Aha.

Sunnuntaina satoi. Kotimatkalla pysähdyimme ravintola Känkkäränkkään nauttimaan jäätelökahvit. Matka sujui radio SuomiPopin tahtiin hoilaten. Hieno reissu.

8 kommenttia:

 1. Ääk, onpas utopistista nähdä jonkun blogissa postaus joka käsittelee pääasiassa mun vanhaa kotikuntaa. :-D Itse en onneksi ihan noin landella asunut, muttei se kaukanakaan ollut haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ite en oo ees ihan varma minkä kunnan alueella me nyt sit oltiinkaan, google mapsin mukaan Orilampi kai kuului Kouvolaan joka kai kuitenkin on ihan jonkinlainen city? :D (voi ei tätä kaupunkilaisuutta joka tässäkin taas paistaa läpi niiiiin selvästi :D)

   Poista
  2. Mie oon kotosin Valkealasta, johon Orilampikin kuuluu, mutta tässä muutamia vuosia sitten iski semmonen asia kun kuntaliitokset. Melkein kaikki Kouvolan vieressä olleet kunnat, Valkeala ja mun nykyinen asuinpaikka mukaanlukien, liitettiin Kouvolaan. Joten nyt täällä on yks hiton laaja Kouvola, jota meillä päin kutsutaan tutummin Kouvostoliitoksi. :D

   Poista
  3. Ahaa, oonkin miettinyt historiaa ton Kouvostoliiton takana mutta toihan selittääkin! :D ja joo Valkealan ohihan me tosiaan ajettiinkin viimeseks.

   Poista
  4. Tuun nyt vielä tänne floodaamaan vähän Kouvostoliitosta, että sitä sanaa käytettiin jo ennen kuntaliitoksiakin. Joskus 2000-luvun alussa (kai, en oo ihan varma) jotkut tyypit vaan näki yhteyden Neuvostoliiton ja Kouvolan välillä, joten syntyi Kouvostoliitto - kaikkea kivaa betonista. Ne on painattaneet paitoja ynnä muuta Kouvostoliitto-sälää ja järjestäneet kivoja tapahtumia. Kun kuntaliitos sitten aikanaan tuli, niin Kouvostoliitto-sanaa rupes käyttämään vielä vähän laajempikin käyttäjäkunta.

   Nettisivutkin löytyy, jos lisäkiinnostusta riittää suurta ja mahtavaa Kouvostoliittoa kohtaan. ;)
   http://www.kouvostoliitto.fi/

   Oiskohan tässä jo tarpeeksi sössöttämistä Kouvolasta ja Valkealasta ja ties mistä paikallisuutisista. :----D

   Poista
  5. No nyt on kattava tietopaketti Kouvolan seudusta, kiitos vaan infon jakamisesta! ;)

   Poista
 2. Toi perhonen on hieno. "Opiskelin" niitä juuri luontokirjasta, kun haluaisin omaan puutarhaan. Perhosia vaikuttaa olevan joitakin lajeja vain Kaakkois-Suomessa, mutta kuvassa oleva on ilmeisesti Suomi-neidon alavartalossa yleinen ratamoverkkoperhonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuolla oli hurjasti perhosia, ton lisäks ainakin semmosia vaaleensiniliiloja pieniä ja tais olla sitruunaperhosiakin

   Poista