1.7.2012

Blogirakkautta

Lukemieni blogien lista koki melkoisen reformaation tuossa taannoin. Klikkailin itseni pois blogilistalta ja bloglovinista, jätin selaimen kirjanmerkkeihin muutaman ikilempparin ja lähdin etsimään uutta luettavaa puhtaalta pöydältä. Nyt minulla on kokoelma blogeja, joiden jokainen uusi teksti tuntuu lahjalta ja joiden lukeminen on aina nautinto sen sijaan, että kliksuttelisin puolihuolimattomasti bloglovinissa sata (jokseenkin samanlaista) postausta läpi. Ja miten mahtavaa on se, että listani vielä jatkuvasti päivittyykin, kun jostain pomppaa uusi ensisilmäyksellä ihastuttava blogituttavuus.

Tästä tulee varmaan melkoinen eepos, kun näitä suosikkejani ryhdyn esittelemään, mutta tulkoon. (Blogeihin pääsee kuvia klikkaamalla.)

Ikuisuuslempparit

Blogeja, joita olen seurannut oman blogihistoriani alusta asti. Laadukkaan ja mielenkiintoisen sisällön lisäksi kirjoittajia, jotka tuntuvat pitkällisen seuraamisen ansiosta lähes ystäviltä. Ihmisiä, joiden elämänmenossa haluan pysyä mukana, vaikkakin sitten vain blogin välityksellä. Blogien olemuksessa sitä jotain, jonka ansiosta nämä eivät poistu seurattavieni listasta ikinä.


Laura on ihana. Piste. Vaikka blogi on välillä taukoillut ja nimikin on matkan varrella muuttunut, taattu Laura-laatu pysyy. Blogin aiheet vaihtelevat ajatuksia herättävistä ajankohtaisiin aiheisiin porautumisista päivän asuihin ja mielenkiintoisista kirjaesittelyistä samastuttaviin pohdintoihin elämästä. Sopiva yhdistelmä kevyttä hömppää ja painavampaa asiaa kivoilla kuvilla sekä kauniilla suomenkielellä kerrottuna.


(Laura on lisäksi blogirakkauksistani ainoa, johon olisin niin vakavissani halunnut tutustua livenäkin, että rohkenin jopa pyytää tyttöä treffeille. Siitä tosin on aikaa jo varmaan yli vuosi eikä niistä treffeistä ole vieläkään tullut mitään, joten allekirjoittaneen lienee tyytyminen blogin välityksellä ihasteluun. Vaikka olen mä Lauraa kerran päässyt jossain kinkereissä halaamaan sentään!)


Arezin blogeillakin on ollut pitkä ja monimuotoinen historia, mutta aina olen yhtä onnellisena neitokaisen menoa seurannut kanavasta riipumatta. Arezin valokuvat ovat huikeita, kirjoitustyyli mahtavan rento ja postaukset täyttä asiaa. Tällä naisella on upea asenne elämään ja tyyppi tuntuu todellakin löytäneen itsensä ja omat juttunsa.

(Arezin olen livenä tavannut, kun neuvoin typykän elämäni ainoassa blogimiitissä vessaan. Se ei sitä varmasti muista, mutta mullahan se säilyy muistoissa yhtenä elämän tähtihetkistä.)


No tämä blogi tuskin paljon esittelyjä kaipaa, mutta kerrottakoon kuitenkin, miksi Annan blogi mulle on tärkeä. Ensinnäkin alkuperäinen Mungolife oli ensimmäinen blogi, johon internetin ihmemaassa törmäsin, ja siitä alkoi koko tämä meikäläisen blogi-innostus. Anna on upea, fiksu ja kaunis nainen, jonka postaukset parhaimmillaan saavat nauramaan vedet silmissä, liikuttavat kyyneliin asti tai pistävät ajatukset surraamaan. Nykyään harmittaa blogin kaupallistuminen, mutta nellymainoksien seasta löytyy vielä sellaisia helmiä, etten tämän lukemisesta hevillä luovu.

(Annan blogin kautta olen löytänyt nykyisen luottokampaajani Simon, jotain konkreettista hyötyäkin siis siitä.)

Jotta tämän postauksen lataaminen ei nyt ihan vuotta kestäisi, niin tyydyttäköön loput ikilempparit esittelemään ilman kuvia. Muissakin kategorioissa kun vielä blogeja piisaa.

Too fast for love

Meri on hauska. Hulvaton. Ihanan aito ja kaunistelematon. Tätäkin blogia rakastin enemmän ebk (ennen blogien kaupallistumista), mutta nykyiselläänkin taatusti lukemisen arvoinen.

(Merin näin kerran Kampissa mutta en uskaltanut moikata.)

Tara Banxx

Kuolaan Taran ruokia, diggailen neitokaisen persoonallista tyyliä ja tykkään kirjoitusten arkisuudesta. Tämä blogi kertoo ehkä eniten kirjoittajansa normaalista elämästä ja on juuri siksi mielenkiintoinen ja samastuttava.

(Taraakin olen halannut siellä samoissa kinkereissä kuin Lauraa.)

No Fashion Victims

Emmin blogi joutui jo hylkäyslistalleni, kunnes huomasin kaipaavani tiedostavan nuoren naisen persoonallista kirjoitustyyliä, upeita kuvia ja kaikin puolin laadukkaita postauksia. Emmin kirjoittamana lukisin mielelläni vaikka kakkapökäleistä (?!?), joten miksen sitten kivoista vaatteista, kauniista pääkaupungistamme ja sisustuksesta.

(Emmin kohdalla omakohtainen kokemukseni onkin sitten hieman karumpaa sorttia. Siellä samaisessa blogimiitissä neiti läikytti jotain pöydälle ja pyysi paperia, jolloin minä kohteliaasti tarjosin serviettiä. Vastaukseksi sain purevan vai että oikein servietti, mutta paperi sentään kelpasi kuitenkin. Tämän kokemuksen seurauksena olen pitänyt Emmiä aina vähän pelottavana, vaikka tyyppi blogissaan tosi symppikseltä vaikuttaakin.)

Hitaasti ihastuttaneet

Blogeja, joissa olen piipahtanu aina silloin tällöin, tavallaan tykännyt mutta en kuitenkaan ihan syttynyt. Kunnes sitten jossain vaiheessa on kolahtanut oikein kunnolla ja blogi on noussut rakkaimpien joukkoon.


Eevan kirjoitukset ovat taidetta. Se leikkii sanoilla ihanasti, valitsee niistä juuri oikeat ja asettaa niitä juuri oikeaan järjestykseen. Eevan kuvatkin ovat taidetta. Tunnelmallisia ja ihania. Sellaisia, joita muut poimivat netin lukuisilta täydellisten kuvien sivustoilta postauksiaan somistamaan. Eevan blogia lukiessa pääsee vähän johonkin toiseen maailmaan, jossa muulla kuin viinillä, hyvällä ruoalla, ystävillä ja elämästä nauttimisella ei ole kauheasti merkitystä, mutta jossa kuitenkin samalla kaikki on kauhean syvällistä ja merkityksellistä.


Hannalla on upea, persoonallinen tyyli. Neitokaisen blogissa on monipuolisia postauksia, inspiroivia DIY-juttuja ja kauniita kuvia. Lisäksi Hanna vaikuttaa ihanalta ja sympaattiselta ihmiseltä, ja olisi luultavasti seuraava uhri treffikutsuilleni, jos sellaisia uskaltaisin vielä harrastaa.

Cool n bored

Peeta kirjoittaa mielenkiintoisista asioista mielenkiintoisia juttuja ja on vieläpä mielenkiintoinen ihminenkin. Tähän (niin kuin Hannankaan) blogiin en ole vielä ihan täysin päässyt sisälle lyhyestä seuraamisajasta johtuen, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa.

Converting vegetarians

Jos Peeta on mielenkiintoinen, niin Heidi on ihan omaa luokkaansa. Kaunis nuori nainen, supernörtti, korkeasti koulutettu, spurgujen kaveri ja mitä vielä. Heidi on todennäköisesti ihminen, jonka kanssa en oikeassa elämässä tulisi lainkaan toimeen, koska käyttäisin puolet ajasta tyypin elämäntyylin paheksumiseen. Silti tai juuri siksi tätä blogia on mahtava lukea, koska se avaa ikkunan johonkin itselleni täysin ihmeelliseen mailmaan, sujuvalla tekstillä ja mainioilla kuvilla höystettynä.

Uudet rakkaudet

Blogeja, joihin olen törmännyt vasta hiljattain ja rakastunut ensisilmäyksellä. Nämä blogit ovat vakuuttaneet koko olemuksellaan ja tunnelmallaan niin, että ovat päätyneet heti seurattavien listalle.

Kaisan blogissa on upeita ja mielenkiintoisia kuvia, joita katselee mielellään ilman mitään tekstiäkään. Kaisa on myöskin hurjan kaunis ja rakastan tytön hiuksia, joille kuuluu myös suurelta osin kiitos siitä, että omat hiukseni ovat nykyään lyhyet. Tätä blogia voi jäädä selailemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa lumoutuneena Kaisasta ja Kaisan ajatuksista ja kauniista kuvista.


Ensinnäkin, Jenna kirjoittaa ihanasti. Hauskasti, ajatuksia herättävästi, omalaatuisesti. Ovat Jennan kuvatkin kivoja ja tyttö itse mahdottoman suloinen, mutta ehdottomasti parasta tässä blogissa ovat sanat. Jennalla on myös ehkä blogimaailman parhaat otsikot sekä ihanat lopputoivotukset teksteissä.


Laurakin kirjoittaa ihanasti. Tämän blogin postauksissa on jotain taianomaista. Lisäksi Lauralla on mahtava persoonallinen tyyli, mielenkiintoinen elämä New Yorkissa ja fiksun oloinen asenne elämään.

Minimalen

Huolellista kieltä, ajatuksia herättäviä aiheita ja kivoja kuvia. Jotenkin ehkä älykkäämpi kuin lukemani blogit keskimäärin ja siksi kiinnostava.

Likainen Parketti

Tästä blogista saan ehkä eniten inspiraatiota kaikista lukemistani. Lähinnä sisustuksen ympärillä pyörivässä blogissa on kauniita kuvia persoonallisista mutta toteuttamiskelpoisista sisustusratkaisuista, kuten esimerkiksi itsekin toteuttamastani henkarinaulakosta. Sitäpaitsi Netta-Natalialla on ehkä maailman suloisin profiilikuva.

Dmndz ta life

Suvi vaikuttaa rennolta tyypiltä, joka on löytänyt omat juttunsa ja kirjoittaa niistä mukaansatempaavasti ja pilkettä silmäkulmassa. Tähänkin tsirbulaan (niin kuin melkein kaikkiin suosikkiblogieni kirjoittajista) mielelläni tutustuisin oikeassakin elämässä.

Puuh. Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen eilen aamulla ja nyt se on vihdoin valmis. Ihan kaikki suosikkini eivät tähän siltikään mahtuneet, mutta sivupalkin lukulistasta löytyypi lisää.

(Blogiesittelykuvissa esiintyvät tekstit ja kuvat on härskisti lupaa kysymättä viety kyseisistä blogeista.)

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, kiitos! Löysin monta uutta blogia! :)

    xxx
    E
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jes, kiva että edes jollekin oli iloa tästä! :)

      Poista
  2. Tää oli hurjan mielenkiintoinen postaus.
    Monia omia suosikkiblogejani löytyi listalta mutta jotain uusia tuttavuuksiakin kävin kurkkaamassa :)

    Huomasin että nuo ikisuosikit ovat kaikki melkein mungo-anna + hänen kaveripiirinsä jotka alkoivat bloggaamaan vähän myöhemmin

    Olis tosi mielenkiintoista kuulla että mitkä ne olivatkaan ne blogikekkerit missä olet suosikkibloggareita tavannut, ja pääsitkö sinne oman blogisi ansiolla vai miten? Ja miksi ihmeessä halasit bloggareita, toivon todella että he eivät olleet siellä asenteella "olen julkkis ja nyt saa tullaa halaan ja otta ystäväkuvan kanssani ja voin nimmarinkin kirjoittaa" :D:D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kiinnosti :)

      Jotenkin sattumalta oon tosiaan tykästynyt just ton poppoon blogeihin, no kaipa se että viihtyvät toistensa seurassa tarkottaa että blogitkin on vähän samanhenkisiä ja sitä kautta iskevät muhun. Ja varmaan alunperin Annan blogin kautta oon noita muita löytänytkin, kun tosiaan Mungolifen kautta koko blogimaailmaan ihan ekaa kertaa eksyin.

      Tää miitti ja halaukset oli siis itseasiassa eri kerta, miittikutsun bongasin mun ekan blogin aikaan vissiin MouMoulta ja ehdin ekojen joukossa ilmottautumaan mukaan (vai arvottiinkohan paikat, en muista). Ei kyllä mun osalta ollut mikään kauheen hohdokas esiintyminen, iski karseet menkkakivut ja ujous toisensa jo entuudestaan tuntevien huippubloggarien keskellä :D Toi toinen oli sitten vissiin jossain Voicen tms. muotitapahtumassa, jossa satuin Lauran ja Taran bongaamaan ja mun lempibloggareita kun ovat niin menin sit moikkaamaan ja halaukset vaihdettiin siinä samalla. Ei siis tosiaan ollu mikään "nimmarienjakotilaisuus" kyseessä :D

      Poista