26.6.2012

Matka-aakkoset


A: Antigua, Aruba, Australia

B: Barbados

C: Curaçao

D: Dominikaaninen tasavalta

E: Englanti, Espanja

F: -


G: Grenada

H: Hollanti

I: Irlanti, Italia, Itävalta

J: -

K: Kreikka, Kroatia

L: Latvia

M: Malta, Marokko

N: Norja

O: -


P: Portugali

Q: -

R: Ranska, Ruotsi

S: Saksa, Suomi

T: Tanska, Trinidad ja Tobago, Turkki

U: Unkari

V: Vatikaanivaltio, Venäjä, Viro

W: -

X: -

Y: -

Z: -

Å: Åland?

Ä: -

Ö: -


Vielä tahtoisin ainakin Yhdysvaltoihin, Uuteen-Seelantiin, Sveitsiin, Puolaan, Tsekkeihin (jonne kohta pääsenkin!), Kyprokselle, Singaporeen, Japaniin, Kiinaan, jonnekin Etelä-Amerikassa (ehkä Chileen, Brasiliaan tai Peruun), Kuubaan, jonnekin Mustanmeren rannalle, Belgiaan ja ehkä Etelä-Afrikkaan.

Jo käydyissäkin kohteissa on vielä monta paikkaa näkemättä ja joihinkin nähtyihinkin kohteisiin halajaisin vielä uudestaan. Australiaa voisin kiertää kuukauden, ihanien Sydneyn ja Melbournen lisäksi kävisin Brisbanessa tai sitten ihan toisella puolella Perthissä. Sovitaanko sittenkin kaksi kuukautta? Espanjassa tahtoisin kovasti Barcelonaan, Italiassa ehkä pohjoiseen ja aina uudestaan Roomaan. Itävaltaan menisin talvella laskemaan tai kesällä Zell am Seehen, niin ja Wieniin, tietenkin. Portugalin pääkaupungissakin riittäisi vielä nähtävää, mutta lisäksi voisin vuokrata huvilan jostain rannalta tai majoittua englantia osaamattoman mutta vieraanvaraisen vanhan pariskunnan luo pienelle maatilalle. Ruotsi ansaitsisi ehdottomasti enemmän aikaa ja paneutumista, samoin Tanska, miksei Norjakin. Venäjällä täytyisi nähdä Pietari ja Moskova, joista ensimmäiseen vielä tämän kesän aikana yllättäen pääsenkin.


Näidenkin lisäksi maailmassa taatusti riittäisi nähtävää ja koettavaa useammaksi eliniäksi, mutta kunhan nyt edes osan matkahaaveistani pääsisin toteuttamaan ennen kuin lentäminen kielletään ja muillakin kulkuvälineillä matkustus maksaa vuoden palkan verran. Tai ehkä keksitäänkin teleporttauksen mahdollistava tekniikka tai niin realistinen virtuaalimatkailu, ettei todellisuudessa paikan päälle tarvitse mennäkään. Vaikka söisihän se vähän sitä matkailun vatsanpohjassa asti tuntuvaa riemua, kun edullisten lentolippujen metsästämisen, viihtyisän hotellin valikoimisen, aamuneljältä lentokentälle matkustamisen, kentällä ja koneessa tuntikausia jumittamisen, ensimmäisen henkäyksen vieraan maan ilmaa vetämisen ja kaupungin kaduilla jalkojen rakoille tarpomisen sijasta istahtaisi kotisohvalle ja iskisi lasit päähän.

Niin että mieluummin kuitenkin matkustan vaikka polkupyörällä Keravalle kuin virtuaalisesti paratiisisaarelle.


(Kuvat sekalaisilta reissuilta Lissabonista, Veronasta ja Calabriasta.)

2 kommenttia:

  1. aaapuaa miten ootkaan matkustanu ! mie haluaisin Ranskan maaseudulle pariks viikkoa vanhaan kivitaloon viinitarhan keskelle, täydelliseen rauhaan. mut Barcelonakin olis kiva :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun lista vähän hämää kun tosi monessa kohteessa oon ollu vaan päivän tai pari risteilymatkojen yhteydessä, siinä pääsee näppärästi tutustumaan moneen erilaiseen kohteeseen muttei ehdi oikein kunnolla syventyä kuitenkaan :) sit taas joissain maissa niinku vaikka italiassa on tullu käytyä niin moneen otteeseen ja vähän pidempiäkin reissuja, että siellä on yhteensä tullu vietettyä varmaan parin kuukauden edestä aikaa. kovasti olis vielä kuitenkin nähtävää ja matkahaluja!

      ranskan maaseutukin kuulostaa ihanalta ja kauhistus sentään, unohdin pariisin mun haavelistalta!

      Poista